Lekospel.com
Sökmoln
lekgrenar, spel, 5-kampsgrenar, lekar, kortspel, tärningspel, pilspel, patiens, Öl spel, 5-kamp, dricka spel, kort, chicago, yatzy

Partners

Svälta räv

Spel > Kortspel > Svälta räv

Antal spelare: 2-4

Antal kort: 52
Given: En av spelarna delar ut alla korten, ett och ett med bildsidan nedåt. Det gör inget om antalet kort blir ojämnt fördelade. Varje spelare samlar ihop sina kort i en hög på bordet framför sig. Man får inte titta på korten.
Det här går spelet ut på: Att vinna alla kort. Då har man svultit ut sina motspelare.

Spelregler: Alla vänder samtidigt upp det översta kortet i sin hög och lägger det med bildsidan upp framför sig. Detta fortsätter man med tills två av de uppvända korten har samma färg. Den som då har vänt upp det högsta av dessa kort får alla korten i de högar som har kort i samma färg överst. Dessa lägger spelaren sedan underst i sin egen oanvända hög med bildsidan nedåt. Man får bara ta dessa högar, inte de högar som har kort i någon annan färg överst. Om en spelare får slut på kort i den nedvända högen tar spelaren sin uppvända hög, vänder på den och fortsätter spelet. spelet tar slut när en av spelarena har alla kort. Ibland händer det att man inte kan vända upp kort i samma färg, då vinner den spelare som har flest kort.

Annons Körkortsfrågor för be körkort och bil
Annons Gratis dejtingsida