Lekospel.com
Sökmoln
lekgrenar, spel, 5-kampsgrenar, lekar, kortspel, tärningspel, pilspel, patiens, Öl spel, 5-kamp, dricka spel, kort, chicago, yatzy

Partners

Kungen

Spel > Öl spel > Kungen

Blanda en kortlek, kortleken går runt mellan deltagarna som tar ett kort i taget.
Man tar ett kort o visar upp för resten av medspelarna och gör sen de som kortet betyder. kortleken går vidare till nästa.

Kortens värde betyder:
2:a - Drick 2 klunkar själv och välj ut någon annan att också göra det.
3:a - Drick 3 klunkar.
4:a - Drick 4 klunkar
5:a - Välj ut en person som du ska ställa en fråga till. Du måste själv kunna frågan och inget som bara du kan. Svaret ska börja på en bokstav som frågan innehåller tex: säg en bil på K... om han svarar fel så bestämmer den som fick kortet hur många klunkar han ska dricka och tvärtom.
6:a - Gemensam Skål!
7:a - Den som fick kortet säger 1, nästa person 2 osv... den som säger 7, 14, 17, 21, 27 eller något i 7:ans gångertabell får dricka 5 klunkar.
8:a - Tumkort! Sätt en tumme i ansiktet nån gång under spelets gång och den som sist härmar sist får dricka 5 klunkar. Kortet sparas tills det har blivit använt.
9:a - Kisskort! Man får inte gå på toaletten under spelets gång om man inte har ett kisskort. Får bara användas en gång o kan delas med en. 10:a - Berätta en saga. Den som tagit kortet börjar berätta en saga på 1-2 meningar och den som sitter bredvid ska fortsätta på sagan så fort den tidigare deltagaren slutat berätta om berättaren tvekar eller om den börjar berätta en saga som inte har nått samband med den tidigare sagan får personen dricka 5 klunkar.
Knekt - När kortet dras upp säger alla "Hallå Knekt!" och gör honnör. Den som gör det sist får dricka.
Dam - Spara kortet till du ställer en fråga till någon samtidigt som du har ena handen på bordet. Om personen svarar så får personen dricka. Om personen ställer en motfråga t.ex "Vilken färg har solen?" "Har du aldrig sett solen?" får personen med kortet dricka.
Kung: Alla ska säga "Länge leve kungen" den som säger det sist får svepa.
Ess: Vattenfall! Alla börjar dricka när personen som fått kortet börjar dricka, när personen har druckit så mycket som den vill och ställer ner glaset får nästa göra det osv. Om man dricker upp glaset innan det är ens egen tur får man ställa ner ändå.

Annons Körkortsfrågor för be körkort och bil
Annons Gratis dejtingsida