Lekospel.com
Sökmoln
lekgrenar, spel, 5-kampsgrenar, lekar, kortspel, tärningspel, pilspel, patiens, Öl spel, 5-kamp, dricka spel, kort, chicago, yatzy

Partners

Craps

Spel > Tärningsspel > Craps


Craps är ett snabbt och spännande tärningsspel som finns på de flesta casinon.

Spelets grunder
Huvudpersonen i craps är spelaren som håller tärningarna - shootern- och alla andra vid bordet satsar på eller emot honom. Dvs, satsar att shootern ska klara ett pass och vinna eller misslyckas och förlora.
T.ex. anta att du först lägger en insats på antingen pass linjen - satsar på att du ska vinna - eller på don't pass linjen, en insats på att du ska förlora.
Det finns även många andra insatser som förklaras senare, när du lagt din insats, kastas tärningarna. Antag att du lagt en insats på pass linjen. Om du då kastar 7 eller 11 på första kastet, kallat come-out kastet, så har du gjort ett pass och vinner jämna pengar på din insats. Om du kastar craps - 2,3 eller 12 - förlorar du din insats.

Om du kastar något annat (4,5,6,8,9 eller 10), så har du etablerat en point och kommer nu fortsätta kasta tärningarna tills du antingen kastar samma summa igen eller kastar en sjua. Om du kastar point numret igen innan du kastar en sjua, så har du gjort ett pass och vinner jämna pengar på din insats.
Om du emellertid kastar en sjua innan du kunnat kasta point numret förlorar du insatsen.När en point blivit etablerad, så bestämmer bara detta nummer eller en sjua om du vinner eller förlorar din pass line insats. Allt annat du kastar - inklusive elva eller craps numren 2,3,12 har ingen effekt på denna insats.Som du antagligen kan gissa, när du vinner på din pass line insats, förloras eventuella insatser på don't pass linjen och vice versa. Så, om du kastar craps på come-out kastet eller en sjua innan du kastar point numret igen så vinner don't pass insatsen.

Alla insatser
"Rätta" insatser på att shootern ska klara sitt pass kallas "rätta".

Pass linjen
Insats på att shootern ska klara ett pass. Vinner om du kastar antingen en sjua eller elva på come-out kastet eller kastar point numret innan du kastar en sjua. Förlorar om come-out kastet är 2,3 eller 12 ("craps") eller en sjua kastas innan point numret. Ger jämna pengar på insatsen.

Taking the Odds
När shootern etablerat en point, får den spelaren som lagt en pass line insats ta odds. Den högsta insats du kan lägga är 3x din pass line insats om point är 4,5,9 eller 10, eller 4.5x din pass line insats om point är 6 eller 8. Odds insatsen vinner om point numret kastas före en sjua kastas och ger 2:1 om point är 4 eller 10, 3:2 om point är 5 eller 9 och 6:5 om point är 6 eller 8.

Come
En come insats är identisk med en pass line insats, men den kan läggas på varje kast så fort en point har etablerats. När du lagt en come insats, blir nästa kast ett come-out kast för denna insats, Så om shootern kastar en sjua eller elva, vinner du, och om han kastar craps, förlorar du. Om något annat kastas, blir detta nummer point för denna specifika insats. För att vinna come insatsen, måste nu detta point nummer kastas innan en sjua kastas. Odds insatser kan läggas på come insatser på samma sätt som på pass line insatser.

"Fel" Insatser
Insatser på att shootern ska misslyckas med sitt pass kallas "fel".

Don't Pass linjen
Insats på att shootern ska misslyckas. Vinner om 2,3 eller 12 kastas på come-out kastet, eller om en sjua kastas före point numret. Förlorar om en sjua eller elva kastas på come-out kastet, eller om point numret kastas före en sjua. Ger jämna pengar på insatsen förutom om en tolva kastas på come-out kastet. I detta fall blir det lika och insatsen lämnas åter till spelaren.

Laying the Odds
Precis som du kan ta odds på pass line insatser, kan du lägga odds på don't pass. Den högsta instasen du kan lägga är 6x din don't pass line insats om point är 4 eller 10, 4.5x don't pass line insatsen om point är 5 eller 9 och 3.6x don't pass line insatsen om point är 6 eller 8. Denna insats vinner om en sjua kastas före point numret och ger 1:2 om point är 4 eller 10, 2:3 om point är 5 eller 9 och 5:6 om point är 6 eller 8.

Don't Come
Precis som en don't pass line insats, men kan läggas på varje kast så fort shootern har etablerat en point. Nästa kast blir come-out kast för denna insats. Så om shootern kastar craps vinner du och om han kastar 7 eller 11 förlorar du. Om en point etableras för denna insats, vinner insatsen om en sjua kastas före point numret. Odds kan läggas på don't come insatsen på samma sätt som för don't pass line insatser.

Place insatser
Place insatser är insatser att ett specifikt nummer ska kastas före en sjua. Place insatser på 6 och 8 ger 7:6. Place insatser på 4 och 10 get 9:5. Place insatser på 5 och 9 ger 7:5.Du kan även satsa på att ett specifikt nummer INTE kastas före en sjua. Lose insatser på 6 och 8 ger 4:5. Lose insatser på 4 och 10 ger 5:11 och lose insatser på 5 och 9 ger 5:8.

Big 6 och Big 8
Big6 och Big8 insatser vinner om en sexa eller åtta kastas före en sjua. Dessa insatser ger jämna pengar.

Hardway
En hardway insats är en insats på att 4,6,8 eller 10 kastas med ett par, dvs genom att kasta 2-2, 3-3, 4-4 eller 5-5 innan man intingen kastar en sjua eller det specifika numret på ett annat sätt. Ger 7:1 på fyran och tian och 9:1 på sexan och åttan.

Field
En insats på att 2,3,4,9,10 eller 12 kastas på nästa slag. Ger jämna pengar om 3,4,9 eller 10 kastas och 2:1 om 2 eller 12 kastas.

Number
En number insats är en insats på att ett specifikt nummer blir kastat näst kast. Det kan läggas på 2,3,7,11 eller 12. En insats på 2 eller 12 ger 29:1, på 3 eller 11 14:1 och på 7 4:1. Du kan även satsa på att något av craps numren (2,3,12) kastas. Denna insats ger 7:1.

C-E
Craps-eleven insatsen, är en insats på att 2,3,11 eller 12 kastas nästa kast. Om 2,3 eller 12 kastas ger det 3:1 Om en elva kastas ger det 7:1.

Annons Körkortsfrågor för be körkort och bil
Annons Gratis dejtingsida