Lekospel.com
Sökmoln
lekgrenar, spel, 5-kampsgrenar, lekar, kortspel, tärningspel, pilspel, patiens, Öl spel, 5-kamp, dricka spel, kort, chicago, yatzy

Partners

Chicago

Spel > Kortspel > Chicago

Kan spelas av 2 eller flera personer och påminner om poker.

Start: 5 kort delas ut till alla deltagare.

1. Deltagarna får slänga och byta 1-5 kort. Om man slänger 1 kort kan man få "ett-öppet" alltså se ett kort som visas för alla om man inte vill ha det får man ett nytt dolt kort.
2. Efter första bytet talar varje deltagare om man har något av värde, värdetabellen ses nedan.

1-par: 1p
2-par: 2p
Triss: 3p
Stege: 4p
Färg: 5p
Kåk: 6p
Fyrtal: 10p eller sätta de andra på noll
Royal flush: Vinner man!

3. Poängen antecknas sedan får man byta kort igen.
4. Efter det andra bytet börjar utspelet.
5. Utspelet går till så att den som delade får börja lägga ett kort uppåt så att de andra ser kortets valör. Därefter ska varje deltagare försöka följa kortets färg. Om man inte har ett kort i den färgen får valfritt annat kort läggas. Den som lägger det kort i samma färg med högst valör får fortsätta i nästa omgång (ess är högst).
6. Den som lägger det sista kortet i högst valör vinner utspelet! Denna får 3 poäng.

Köpstopp
Valfri poänggräns som sätts innan spelet börjar vanligtvis kring 45 poäng. Om en spelare uppnåer köpstopp får denna inte längre göra några byten i kortomgångarna.

Chicago
En deltagare kan säga "Chicago" innan utspelet börjar då satsar denna på att vinna alla "stick" i utspelet, denna får även börja utspelet. Om två deltagare säger det samtidigt får den som sitter närmast givaren börja (medsols varv). Om man vinner en "chic" får man 15 poäng. Om man i något stick förlorar avbryts utspelet och ingen får poäng däremot den som sagt chicago blir av med 15 poäng.

Hur vinner man?
Den som först kommer till 52 poäng och gjort en lyckad "chicago"!

Annons Körkortsfrågor för be körkort och bil
Annons Gratis dejtingsida