Lekospel.com
Sökmoln
lekgrenar, spel, 5-kampsgrenar, lekar, kortspel, tärningspel, pilspel, patiens, Öl spel, 5-kamp, dricka spel, kort, chicago, yatzy

Partners

Bluffstopp

Spel > Kortspel > Bluffstopp

Antal spelare: 3-6

Antal kort: 52, ingen joker
Given: Varje spelare får 7 kort.
Kortens värde: Essen är högst och tvåorna lägst.
Det här går spelet ut på: Att bli av med sina kort så fort så möjligt. och för att få slut på kort får man bluffa sina medspelare.

Spelregler: Ett kort läggs i mitten av bordet med bildsidan ner. Alla spelare får titta på det och se vad det är för kort. Om det är ett högt kort kan man byta ut det med ett ifrån talongen. Korten som blir över läggs mitt på bordet som talong. Någon börjar med att lägga ett kort ifrån handen med bildsidan ner på det kort som redan ligger i mitten och talar om vilket kort det är. Det måste vara högre än det som redan ligger där. Om han inte kan lägga ut får han säga stopp och det är då nästa spelares tur. När han har lagt ut ett högre kort än det som spelaren innan honom la ut är det nästa spelares tur osv. Om en spelare lägger ut ett kort som ingen annan kan lägga över så får han börja om ifrån början och lägga ett lågt kort. Men eftersom man får bluffa, och slipper visa kortet man lägger ut, så kan man inte vara säker på att de andra spelarna verkligen lägger de kort de säger att de gör. Alla spelare kan kräva att få se på det kort som senast lades ut genom att säga bluff. Då får han titta på det kort som senast lades ut. Om spelaren som lade ut det kort som han sa så får spelaren som sa bluff ta upp tre kort men om det var en bluff så får spelaren som bluffade ta upp tre kort. Om kortleken är slut så får man istället dra tre kort av den som ropade bluff. Man måste hela tiden lägga över det senast utlagda kortet och får inte lägga samma men man får lägga ut flera likadana kort samtidigt t.ex. tre knektar.

Annons Körkortsfrågor för be körkort och bil
Annons Gratis dejtingsida