Lekospel.com
Sökmoln
lekgrenar, spel, 5-kampsgrenar, lekar, kortspel, tärningspel, pilspel, patiens, Öl spel, 5-kamp, dricka spel, kort, chicago, yatzy

Partners

Auktion

Spel > Kortspel > Auktion

Antal spelare: 4 (också möjligt på färre)

Antal kort: 52
Given: Varje spelare ska ha 5 kort. Resten läggs med baksidan upp som talong mitt på bordet.
Kortens värde: Det sedvanliga, men det står spelare fritt att räkna med esset antingen som högst eller lägst.
Det här går spelet ut på: Att samla på sig 7 kort av samma färg eller 7 kort i följd utan hänsyn till färgerna. Den som först får detta har vunnit och får 1 poäng i protokollet. Först till 3 poäng har vunnit.

Spelregler: Eftersom du sitter i förhand börjar du med att ta upp det översta kortet i talongen och sätter det på handen. Därefter vänder du upp nästa kort i talongen så att alla ser det. Vill du ha kortet, får du bjuda på det. Det går till så att du anger hur många kort du är beredd att offra för att fä det uppvända kortet. Vill du inte bjuda, säger du pass. När du avgivit ditt bud, får de övriga spelarna bjuda. Men de måste hela tiden, allteftersom de kommer i tur, bjuda över den närmast föregående spelaren. Budgivningen häller på så länge. att alla, utom den som bjudit sist, passar. Den som nu avgivit det högsta budet, får ta så många kort som han bjudit från sin hand och lägga i en särskild hög, där man har bildsidorna uppåt. Det finns dock en liten hake som är viktig att ha i minnet, när du bjuder på det uppvända kortet, inget av de kort som du sedan sakar får vara av samma färg eller valör som det kort, som du bjuder på. När det här är klart, är det nästa spelares tur att ta ett kort och därefter vända upp nästa. Och så blir det ny auktion. På så sätt fortgår spelet tills alla kort är slut i talongenr det fortfarande ingen som lyckats bjuda ihop till sju kort i valörordning eller sju kort i samma färg enligt förutsättningarna ovan, så tar ni till sakhögen, blandar korten, vänder dem med baksidorna uppåt och fortsätter spelet. Skulle det vara så att någon vänder upp ett kort som ingen vill ha, dvs alla passar, då läggs helt enkelt det kortet i sakhögen.

Annons Körkortsfrågor för be körkort och bil
Annons Gratis dejtingsida