Lekospel.com
Sökmoln
lekgrenar, spel, 5-kampsgrenar, lekar, kortspel, tärningspel, pilspel, patiens, Öl spel, 5-kamp, dricka spel, kort, chicago, yatzy

Partners

301

Spel > Pilspel > 301

1. Spelas av: 2 spelare.
2. Båda spelarna börjar med 301 poäng i protokollet.
3. Spelaren skall ha ingång dvs att spelaren inte får börja räkna poäng för någon pil innan han träffat yttre ringen (= dubbel). Träffar spelaren med andra eller tredje pilen får han räkna poäng fr o m den pil som har träffat en dubbel.
4. Den uppnådda poängen i ett kast dras av från startpoängen eller det som återstår av den. Exempel: Startpoäng = 301. Kastat: Dubbel 16 (= ingång)+20+20=72 poäng, vilket ger 301-72=229 poäng kvar att kasta.
5. Spelet fortsätter genom att spelarna kastar växelvis och därmed reducerar sin startpoäng.
6. Ett set avslutas och vinns av den spelare som snabbast kommit ner till ett jämnt tal mellan 50 och 2 och gör utgång genom att träffa en dubbel så att poängen i protokollet blir noll. Kastar spelaren mer poäng än han har kvar i protokollet döms han som "tjock" och kastet är ogiltigt, varvid motspelaren skall kasta före den som "tjockat sig". Observera att man inte kan göra utgång på en pil från ett udda tal, dvs att en spelare som fått 1 poäng kvar också är "tjock".
7. Får spelare utgång med den första eller andra av sina tre pilar behöver han inte kasta återstående pil/pilar.
8. Först till utgång på dubbel är vinnare av setet. Två set fordras för matchvinst.

Går även att spela en längre variant med 501 startpoäng istället.

Annons Körkortsfrågor för be körkort och bil
Annons Gratis dejtingsida